Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chtěl ušetřit na vstupenkách na fesťák, nakonec přišel o lístky i peníze

Fesťáky k létu prostě patří. Kdo by si nechtěl občas zatrsat a vyřádit se. Jenže vstupenky nejsou úplně levné, a tak není divu, že lidé rádi sáhnou po levnějších vstupenkách. Za těmi se ale mohou často skrývat podvodníci.

Ve snaze ušetřit hledal i pětatřicátník z Jablonecka na internetu levnější variantu VIP vstupenek na festival Colours of Ostrava. „Na bazarovém portálu si zadal poptávku a ani ne o dvě hodiny později se mu ozvala nějaká Terezka,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Ta muži nabídla obě vstupenky za 5000, ačkoli pořadatelé nabízeli jednu jedinou VIP vstupenku za 5990 korun. Tak taková nabídka muže jistě potěšila, aby taky ne. Ušetřil pěkné peníze. Poslal platbu a už čekal na lístky.

Jenže ty nepřicházely. „Banka platbu potvrdila, ale Terezka přijetí popřela a přestala komunikovat,“ řekla Baláková. V tu chvíli asi muže už nadšení z toho, že ušetřil, přešlo. Přišel totiž o peníze i vstupenky. A navíc ho nové opravdové vstupenky stály další tisíce.

Takový případ ale není ojedinělý. „Jen v rámci tohoto festivalu se nám ozvalo deset lidí, kteří dopadli stejně jako oznamovatel z Jablonecka. Někteří lidé navíc takové případy ani neohlásí,“ informovala mluvčí a upozornila, aby si lidé dávali pozor na nákup podezřele levných vstupenek.

Foto PČR

Štítky podvod, bazar, festival, vstupenka, peníze, okres Jablonec nad Nisou, Colours of Ostrava

Chtěl ušetřit na vstupenkách na fesťák, nakonec přišel o lístky i peníze  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.