Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Žena se u Hrubé Skály zřítila ze strmých schodů. Utrpěla mnohočetná poranění

Poranění na celém těle s podezřením na zranění páteře utrpěla žena, která se v úterý zřítila ze strmých a úzkých schodů nedaleko zámku Hrubá Skála. Do těžko přístupného terénu pro ni musela skupina hasičských lezců.

Po dohodě s lékařem ZZS velitel zásahu rozhodl, že vzhledem k nepřístupnosti terénu a povaze zranění bude použita lanová technika a speciální lezecká nosítka. „Žena byla zafixována do vakuové matrace, poté do speciálních lezeckých nosítek SKED a za pomocí jistícího lana byla v doprovodu lezeckých skupin předávána po lanové cestě až do místa, odkud byla spuštěna prudkým svahem za pomocí tří hasičských lezců dolu," popsal Jan Semerádt, instruktor lezeckého družstva HZS Libereckého kraje.


Po spuštění nosítek k silnici si ženu převzali zdravotníci. Na místě zasahovali profesionální hasiči - lezci z Liberce, Semil a Turnova, pomáhali místní dobrovolní hasiči. „Celý zásah kvůli své náročnosti a komplikovanému terénu trval přes dvě hodiny,“ dodala mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, lezci, Hrubá Skála, terén, zámek Hrubá Skála, Liberecký kraj, Liberec, Semily, Turnov

FOTO: Žena se u Hrubé Skály zřítila ze strmých schodů. Utrpěla mnohočetná poranění  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.