Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté se zaměřili na rychlost. Překročil ji každý čtvrtý kontrolovaný řidič

O uplynulém víkendu jste na silnicích v Libereckém kraji mohli vidět zvýšený počet policejních hlídek. Ty se zaměřovaly především na dodržování předepsané rychlosti. Z celkem 404 kontrolovaných překročilo rychlost 112 řidičů.

„V rámci akce policisté nekontrolovali pouze rychlost, ale také způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu řidiči vozidel, technický stav vozidel, používání bezpečnostních pásů a dětských zádržných systémů, ale policisté sledovali i problematiku spojenou s ilegální migrací, pašováním drog a ilegální přepravou zbraní. Kromě toho se zaměřili také na pátrání po odcizených vozidlech, hledaných osobách a věcech,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Na silnicích se pohybovaly čtyři desítky policistů, zkontrolovaly celkem 404 aut a 112 z nich překročilo povolenou rychlost. Přestupků ale bylo celkem 178. Policisté rozdali pokuty za 77 tisíc korun. „Druhým nejčastějším prohřeškem řidičů byl špatný technický stav vozidel, a to celkem v 21 případech. Také povinnost poutání podcenilo 12 řidičů. V jednom případě usedl řidič za volant pod vlivem alkoholu a ve dvou případech pod vlivem návykových látek,“ dodala Šrýtrová.

Autoři | Foto Petr Jestřáb

Štítky policie, kontroly, rychlost, Liberecký kraj

Policisté se zaměřili na rychlost. Překročil ji každý čtvrtý kontrolovaný řidič  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.