Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Festival Mácháč skončil. Policisté našli drogy u pětašedesáti lidí, zaměřují se na odjíždějící řidiče

Policisté při kontrolách na festivalu elektronické taneční hudby Mácháč u Doks objevili drogy u 65 lidí. Festival skončil v neděli ráno, kontroly ale budou podle mluvčí policie Ivany Balákové pokračovat.

„Dnes se obzvlášť zaměříme na řidiče motorových vozidel, které budeme kontrolovat především proto, abychom zjistili, zda neřídí pod vlivem alkoholu nebo drog," uvedla mluvčí.

Vezl extázi a sedm gramů kokainu

Festival Mácháč se konal od pátečního podvečera na pláži Klůček u Máchova jezera. Opatření policie spojená s tímto festivalem bývají každoročně nejrozsáhlejší z pravidelných kulturních akcí, které se v Libereckém kraji konají. Nasazeno bylo zhruba 240 policistů a celníků, mezi nim bylo i 40 kriminalistů. Extázi, pervitin, marihuanu nebo kokain nalezli u 65 lidí, v osmi případech šlo o trestný čin.

„Největší množství drogy jsme zajistili u 28letého muže z Tachovska, který si sebou vezl na technoparty 16,5 tablety extáze a sedm gramů kokainu," uvedla Baláková. Šestadvacetiletý muž z Hodonína měl u sebe 19 kusů extáze a téměř gram kokainu.




Policisté řešili i jeden pokus o loupež. Zadržený byl v noci na sobotu dvaadvacetiletý cizinec, který na pláži zezadu napadl stejně starou návštěvnici festivalu, aby ji oloupil o mobilní telefon a její další osobní věci. Noc na dnešek byla podle Balákové klidná. „Nezaznamenali jsme žádné narušení veřejného pořádku," řekla Baláková.

Při silničních kontrolách do dnešního rána policisté zastavili dva řidiče pod vlivem drog a pět řidičů pod vlivem alkoholu, z toho jeden měl v sobě 3,22 promile alkoholu. Odhalili i jednoho muže bez řidičského oprávnění. „Přestupku se dopustil třiatřicetiletý muž, který řídil vozidlo, ačkoliv nevlastní řidičský průkaz a nikdy nechodil do autoškoly," dodala Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kriminalita, hudba, festival, Mácháč, drogy, droga, kokain, Doksy, Máchovo jezero, Liberecký kraj, okres Tachov, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Mácháč skončil. Policisté našli drogy u pětašedesáti lidí, zaměřují se na odjíždějící řidiče  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.