Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Libereckém kraji při nehodách o prázdninách zemřeli dva lidé

V Libereckém kraji při dopravních nehodách o letních prázdninách zemřeli dva lidé. Je to nejnižší počet mrtvých minimálně od roku 2010. Loni za červenec a srpen při silničních nehodách zemřelo pět lidí. Podle předběžné bilance se v meziročním srovnání s loňském stalo letos o prázdninách v kraji méně nehod a ubylo i zraněných, vyšší jsou ale škody. Vyplývá to z údajů na webu policie.

Loni policisté za červenec a srpen řešili 823 dopravních nehod, letos jich bylo skoro 750. Výrazně ubylo zraněných, podle předběžných údajů letos při silničních haváriích o prázdninách utrpělo těžké zranění 11 lidí a lehké zhruba 230. Loni bylo těžce zraněno 28 lidí a lehce 293. Vyšší jsou odhadnuté škody. Zatímco loni za červenec a srpen byl při nehodách zničen majetek za zhruba 37,5 milionu korun, letos je to za téměř 40 milionů.

Nejtragičtější nehodou v kraji byl o prázdninách čelní střet motocyklu s osobním automobilem z minulého týdne u Kravař na Českolipsku. Jednapadesátiletá řidička motocyklu zemřela na místě, čtyřčlenná posádka v autě utrpěla zranění. Středně těžké bylo u spolujezdkyně sedící vpředu a lehké u řidiče a dvou dětí.

Smrtí skončil v polovině července i střet čtyř vozů na silnici 13 nedaleko kruhového objezdu ve Stráži nad Nisou ve směru na Mníšek u Liberce. Nepřežil devětadvacetiletý řidič vozu, který vjel do protisměru. Další člověk při nehodě utrpěl středně těžké zranění.

Podle statistik policie za posledních deset let byly až do letoška nejpříznivější roky 2010 a 2014, v každém z těchto let o letních prázdninách zemřeli tři lidé. Nejhorší byly roky 2011, 2013 a 2016 se sedmi mrtvými.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehody, prázdniny, Liberecký kraj, mrtví, havárie, úraz, okres Česká Lípa, Kravař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji při nehodách o prázdninách zemřeli dva lidé  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.