Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Celníci v Hrádku zadrželi řidiče. V autě vezl kilo léků k výrobě pervitinu

Až deset let vězení hrozí šestačtyřicetiletému muži, kterého minulý týden v Hrádku zadrželi celníci. V autě totiž vezl kilogram léků s pseudoefedrinem, který se používá k výrobě pervitinu.

Hlídka řidiče zadržela nedaleko hraničního přechodu s Polskem. „Celníci provedli u řidiče kontrolu dokladů předepsaných k řízení motorového vozidla, ale i kontrolu samotného vozidla, zda řidič nepřeváží nějaké zboží podléhající celní kontrole. Pod sedadlem řidiče však našli zcela něco jiného. V plastové tašce se nacházely dva průsvitné plastové sáčky s obsahem vyloupaných tablet. Celníci provedli na místě orientační test s pozitivním výsledkem,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Šlo totiž o lék Cirrus s pseudoefedrinem, ze kterého se vyrábí pervitin. Tablet bylo celkem 2600. „Léky byly již vyloupané z blistrů, bez krabiček. V totmo případě bylo více než zřejmé, že léky neměly sloužit k medicínskému využití, ale právě jako prekurzor k ilegální výrobě pervitin,“ dodala mluvčí.

Podle policistů měl muž za převezení tablet dostat finanční odměnu, místo toho ale může dostat dva až deset let ve vězení.

Autoři | Foto Celní správa LK

Štítky celníci, pervitin, hrádek nad nisou, policie, metamfetamin, výroba, Polsko

Celníci v Hrádku zadrželi řidiče. V autě vezl kilo léků k výrobě pervitinu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.