Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pátrání po seniorovi v Jizerkách stále pokračuje. Hledá se i nálezce jeho klíčů

Policie stále hledá sedmdesátiletého muže, který se v sobotu večer nevrátil z cyklistického výletu v Jizerských horách a mohl by být v ohrožení života. Neúspěšné bylo i nedělní noční pátrání, do kterého se kromě policistů zapojili i hasiči a dobrovolníci.

„Pátrání stále pokračuje," řekla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Zapojeni jsou do něj i členové horské služby, Českého červeného kříže či psovodi z Hejnic se psy, kteí jsou specializovaní na pátrání po pohřešovaných osobách.


Hledaný trpí Parkinsonovou chorobou a pravděpodobně u sebe nemá léky. Ztratil se v sobotu při výletu na kole v okolí viničné stezky v Oldřichově v Hájích. Před 21:00 se senior domluvil telefonicky se svým známým, aby ho vyzvedl u restaurace U Kozy. „Na sjednaném místě pohřešovaný nebyl a známý jej telefonicky kontaktoval znovu, kdy mu pohřešovaný uvedl, že je neznámo kde a kolo nechá v jeskyni," řekla mluvčí.


Hledaný senior od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu. Policistům se zatím nepodařilo najít ani jeho kolo. Na sobě by měl mít modro-černý cyklistický dres, černé cyklistické kalhoty a červenou přilbu. Muž je zhruba 174 centimetrů vysoký, má vyholenou hlavu a šedé oči. V rámci pátrání se podařilo zatím najít na cyklostezce poblíž restaurace U Kozy na zábradlí pověšený svazek klíčů s modrou šňůrou, který patří Klosovi. „V souvislosti s tímto nálezem se obracíme s žádostí o pomoc na veřejnost, aby se policistům přihlásil člověk, který tyto klíče nalezl a na zábradlí pověsil," dodala Šrýtrová. Informace je možné volat na tísňovou linku 158 nebo informovat přímo policisty na kterékoliv policejní služebně.

Autoři | Foto Hasiči Hejnice

Štítky ČR, policie, senioři, pátrání, Liberecko, FOTO, Jizerské hory, Český červený kříž, Hejnice, Oldřichov v Hájích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátrání po seniorovi v Jizerkách stále pokračuje. Hledá se i nálezce jeho klíčů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.