Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Záchranáři našli ztraceného seniora. Je živý, byl v těžko přístupném terénu u Viniční cesty

, aktualizováno 21. října 2019, 16:47

Po dvou dnech se v lesích v Jizerských horách podařilo vypátrat ztraceného seniora. Sedmdesátiletý muž se ztratil na cyklovýletě v sobotu večer, v lesích přežil dva dny. V jakém je stavu zatím není možné říct, z Liberce pro něj letěl vrtulník záchranné služby.

Ztraceného muže se podařilo vypátrat krátce před šestnáctou hodinou v nepřístupném terénu poblíž Viniční cesty u kopce Poledník. „Muž byl v době vypátrání při vědomí. Ke zjištění jeho zdravotního stavu policisté na místo přivolali posádku Zdravotnické záchranné služby, která si ho po vyproštění z nepřístupného terénu převezme do své péče," informovala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Po pohřešovaném pátraly desítky lidí – policisté i s kynology, hasiči i členové Červeného kříže. Do akce byl nasazen i vrtulník. Pátrání bylo úspěšné až v pondělí odpoledne.

„Děkujeme všem profesionálním záchranářům i dobrovolníkům, kteří se na velmi náročném pátrání po pohřešovaném seniorovi podíleli," dodala mluvčí.

Autoři | Foto Hasiči Hejnice

Štítky pátrání, hejnice, ztracený senior, záchranáři, policie, terén, Liberec, Jizerské hory, Červený kříž, Poledník

Záchranáři našli ztraceného seniora. Je živý, byl v těžko přístupném terénu u Viniční cesty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.