Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidička se ve Vraťáku střetla s druhým osobákem a z místa ujela. Naměřili jí přes tři promile

V pátek se na liberecké policisty obrátila žena, kterou nabouralo jiné osobní auto, když jí nedalo přednost ve Vratislavicích. Místo toho, aby řidička osobního vozidla, která poškozenou nabourala, zastavila a zachovala se, jak měla, vzala do zaječích. A dobře věděla proč.

Jenže první řidička, které po nehodě zůstalo poškozené auto, byla bystrá a rychle si poznamenala poznávačku druhého auta. Policistům tak nedalo moc práce druhé vozidlo i jeho majitelku rychle najít. „Policisté kontaktovali majitelku vozu. Jednalo se o devětatřicetiletou ženu z Liberce. Přestože nejdříve zapírala, po chvíli se k účasti na nehodě přiznala,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policisté si tuto ženu, která se při nehodě nezachovala tak, jak ukládá zákon, na stanici. A mimo jiné ji podrobili dechové zkoušce. A nestačili se divit. „Přístroj totiž opakovaně ukazoval hodnoty přes tři promile,“ vysvětlil Robovský. V tu chvíli bylo jasné, proč se řidička na místě nehody nezdržovala. V dalším řízení ale už nepokračovala.

Na místě jí byl zadržen řidičák a zároveň se jí dostalo sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nezodpovědné ženě, která neohrozila jen život svůj ale i ostatních, hrozí vězení v rozmezí šest měsíců až tří let. Navíc způsobila škodu okolo 120 tisíc.

Foto PČR

Štítky alkohol, nehoda, Vratislavice, Liberec, havárie, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Řidička se ve Vraťáku střetla s druhým osobákem a z místa ujela. Naměřili jí přes tři promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.