Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Popíjel v autě, které ve svahu nezajistil. Vůz se zastavil až o plot

Někdy může alkohol zavinit nehodu, aniž by řidič pod vlivem přímo řídil. To se povedlo čtyřiatřicetiletému muži, který si ve svém zaparkovaném voze dopřával pivka a i něco tvrdšího.

Když měl podle svého vlastního uvážení tak akorát dost, rozhodl se auto zajistit a opustit. „Jenže vlivem alkoholu si zřejmě nevšiml, že v autě zastaveném ve svahu uvolnil ruční brzdu,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Není asi tak těžké uhádnout, co následovalo. Auto se samozřejmě rozjelo z kopce, přejelo silnici a zastavilo se až o sloupek plotu. Taková rána samozřejmě probudila obyvatele rodinného domku, do jehož oplocení vůz narazil. „Na místo přijeli policisté, kteří podrobili řidiče nezajištěného vozidla dechové zkoušce. Ta vykázala hodnoty přes 3,1 promile“ komentoval Robovský.

Policisté tak muži na místě zadrželi řidičák, dopravili ho na služebnu v Chrastavě a následně mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten by mohl za mřížemi strávit šest měsíců až tři roky.

Foto Dominik Svoboda

Štítky nehoda, opilec, alkohol, Chrastava

Popíjel v autě, které ve svahu nezajistil. Vůz se zastavil až o plot  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.