Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vážná nehoda na přechodu v Jablonci. Sražená žena utrpěla těžká zranění

K dopravní nehodě došlo v neděli po šestnácté hodině na přechodu pro chodce v jablonecké Podhorské ulici. Řidič Renaultu Thalia tam už nestihl dobrzdit a srazil ženu. Tu sanitka odvezla s těžkým zraněním do jablonecké nemocnice.

Řidič jel ve směru do centra města. „Za křižovatkou s ulicí Perlová mu na vyznačeném přechodu pro chodce náhle vstoupila sedmdesátiletá žena. Po následném střetu s vozidlem seniora upadla na vozovku a utrpěla těžké zranění, se kterým byla převezena vozidlem Zdravotnické záchranné služby do jablonecké nemocnice,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.


Podle policistů vstoupila žena na přechod náhle a bez předchozího rozhlédnutí. „Řidič vozidla se snažil ještě střetu s ní zabránit. To se mu bohužel nepodařilo,“ dodala mluvčí.

Ta také všechny chodce varuje před špatným přecházením. „V žádném případě pro ně neplatí takzvaná absolutní přednost na přechodech pro chodce. Chodec se musí před samotným přecházením před přechodem pro chodce zastavit a důkladně se rozhlédnou. V žádném případě nesmí jedoucímu řidič vstoupit bezprostředně do jízdní dráhy,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Jablonec, přechod pro chodce, policie, úraz, Renault

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda na přechodu v Jablonci. Sražená žena utrpěla těžká zranění  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.