Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Na Albrechťáku havarovalo auto, řidič nezvládl zatáčku a vylétl ze silnice

Dvě jednotky hasičů vyrazily k nehodě osobního auta na Albrechtickém kopci. Došlo k ní v neděli v 17:30. Podle prvních informací se cestující lehce zranili, zřejmě ale jen byli otřeseni po nepříjemném karambolu.

Řidič auta totiž nezvládl jednu ze zatáček v mlze a na mokré vozovce. S autem poté sjel do příkopu.

V Libereckém kraji sněží, silničáři doporučují zvýšenou opatrnost. Pozor by si měli dát motoristé hlavně na silnici 10 směrem na Harrachov a dál do Polska, ale také na silnici 35 z Liberce na Turnov a Prahu. Na komunikacích leží zbytky rozbředlého sněhu, které mohou namrzat. „Podle předpovědí budou teploty klesat pod nulu, ráno by mělo být kolem minus dvou stupňů,“ řekl Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má na starost údržbu krajských silnic i části silnic první třídy.

Sněží hlavně na horách. Přes den tam napadlo místy až sedm centimetrů sněhu. „Sněžení má ale ustávat," řekl Šén. Pozor by si podle něj měli dát ráno motoristé i v nižších polohách zejména na Českolipsku a Turnovsku, kde prší a objevují se mlhy. Vzhledem k očekávanému poklesu teplot se tam může tvořit náledí.

Teploty v Libereckém kraji se aktuálně pohybují od minus dvou do dvou stupňů Celsia. Většinou je oblačno až zataženo s přeháňkami, ve vyšších polohách sněhovými. V noci by podle meteorologů měly teploty klesat až k minus pěti stupňům.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasiči Frýdlant

Štítky albrechťák, nehoda, frýdlant, hasiči, počasí, silnice, Liberecký kraj, Polsko, Silnice LK a.s., Praha, Harrachov, Liberec, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na Albrechťáku havarovalo auto, řidič nezvládl zatáčku a vylétl ze silnice  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.