Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zběsilá honička po Lípě. Řidič se zákazy ujížděl policii, hrozí mu osm let

Až na osm let může jít do vězení dvaatřicetiletý muž. Ten se v pátek snažil ujet policistům a ohrozil při tom celou řadu lidí. Nakonec auto opustil a utíkal, policisté ho ale dopadli a muž sedí v cele. Na případ upozornila TV NOVA.

Celý incident začal vlastně poměrně nevinně. Policejní hlídka si auta všimla, protože bylo hlučné, a tak se řidiče rozhodla zkontrolovat. Jenže ten, když to zjistil, začal ujíždět. „Přidal plyn a vysokou rychlostí projel ulicemi Havlíčkova a Arbesova směrem ke kruhovému objezdu v Děčínské ulici,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Zběsilou jízdou ohrožoval chodce i jiné řidiče, přejížděl do protisměru, přes ostrůvky, na červenou přes křižovatku, kde málem smetl chodce. Po dalších nebezpečných manévrech zhruba 200 metrů za čerpací stanicí Benzina v České Lípě odbočil ze silnice I/9 vlevo a dojel až k uzavřenému pozemku trafostanice, kde naboural do kovové brány. Zde jeho jízda skončila. „Z vozidla následně vyskočil a snažil se zachránit útěkem, což se mu nepodařilo. Policisté ho zadrželi po krátké chvilce,“ dodala mluvčí.

Poté se zjistilo, proč s policisty nechtěl nic mít. Na svém kontě totiž má tři zákazy řízení. „Dále jsme po předchozím souhlasu státního zástupce zajistili jeho octavii za účelem jejího propadnutí, o kterém bude rozhodovat soud,“ uvedla Baláková.

Soud muže ještě v pátek vzal do vazby, hrozí mu osm let vězení.

Ohodnoť článek

Foto tn.cz, Policie ČR

Štítky policie, honička, Česká Lípa, TV Nova, Benzina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Šilhan

zákony této země jsou příliš benevolentní k takovým recidivistům. pokud má tři zákazy řízení (nepíšou z jakého důvodu), bez pardonu bych mu měli odebrat ŘP doživotně bez možností vrácení.

Sobota, 15. února 2020, 17:00Odpovědět

Zběsilá honička po Lípě. Řidič se zákazy ujížděl policii, hrozí mu osm let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.