Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Konflikt v tramvaji. Dva muži na Fügnerce zbili jiného kvůli místu k sezení

Policisté pátrají po dvojici mužů, která na terminálu ve Fügnerově ulici napadla a zmlátila jiného muže. I když incidentu přihlížely desítky lidí, nikdo nepomohl, ani nezavolal policii. Útočníky zachytila bezpečnostní kamera v OC Forum.

Incident se odehrál už 17. ledna. Všechno začalo v tramvaji ve stanici Krkonošská, kde devětadvacetiletý muž vyzval chlapce, aby pustil sednout starší paní s francouzskou holí. „Ačkoliv mladík jeho přání ihned vyhověl bez jakýchkoliv protestů, zcela nesmyslně do této bezvýznamné události vstoupil muž sedící původně před chlapcem a začal muže vulgárně urážet a vyhrožovat mu, že ho zbije, protože si podle jeho slov "nebude dovolovat někoho zvedat ze sedačky". Na zastávce U Rybníčku nastoupil do tramvaje známý tohoto agresora a slovně se do něj pustili oba. Také mu vyhrožovali, že ho zbijí,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Konflikt pak vygradoval na Fügnerce, kde mu jeden z mužů plivnul do obličeje a zasypal ho dalšími urážkami a výhružkami. Na této zastávce nakonec vystoupili všichni tři a neznámí muži cestujícího fyzicky napadli. „Jeden z nich ho držel zezadu za paže, aby mu znemožnil pohyb a druhý ho bil pěstmi do obličeje. Napadený se snažil alespoň krýt dlaněmi svůj obličej,“ dodala mluvčí s tím, že dvojice pak utekla do OC Forum, kde je zachytila bezpečnostní kamera.

V té době kolem procházely desítky lidí. Kolemjdoucí incident s větším či menším zájmem zaznamenali, ale nenašel se mezi nimi nikdo, kdo by mu byl ochotný pomoci třeba jen přivoláním policistů nebo strážníků. „A to ani ve chvíli, kdy muž pod ranami útočníka upadl na zem,“ řekla Baláková s tím, že muž policii nakonec zavolal sám.

Napadený po incidentu žádal svědky události, aby na místě setrvali do příjezdu policie, nebo mu alespoň dali na sebe telefonní číslo, aby je policisté mohli jako svědky později kontaktovat. „Vyhověla mu jen jedna svědkyně, ostatní se tvářili tak, že se jich jeho "problém" nijak netýká,“ uvedla mluvčí.

Popis útočníků

Cestujícího z tramvaje napadli dva muži ve věku kolem 25 let. Jeden z nich měl na sobě modré pracovní kalhoty a šedou mikinu s kapucí. Byl vysoký zhruba 165 až 170 cm, spíše obézní postavy. Měl černé vlasy a kulatý obličej. Jeho známý byl rovněž oblečený do modrých pracovních kalhot a šedé mikiny a měl na sobě reflexní vestu, kterou si později svléknul a nesl ji v ruce. Vysoký byl asi 170 cm štíhlé postavy. Měl také černé vlasy. „Poznáváte-li je, nebo byli-li jste svědky incidentu a můžete nám s vypátráním agresorů pomoci, volejte prosím naši známou tísňovou linku 158 nebo kontaktujte kteroukoliv naši služebnu,“ řekla Baláková.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, napadení, fügnerova, bezpečnostní kamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filip Hochman

To už se nikoho nesmíte zastat nebo skončíte podobně

Pátek, 21. února 2020, 18:08Odpovědět

David Ulman

Jj. Bohužel takoví mají u naší vlády vždy zastání a obhajobu. Takže když byste proti nim v tomhle podělaným státě zasáhli tak to akorát odnesete. Proto se do toho nikdo radši neplete. Pevně věřím, že ty sráče chytí a zavřou. Hovada zkurvený.

Pátek, 21. února 2020, 16:17Odpovědět

Elena Tomáňová

Proč nenapíšete rovnou, že agresoři byli cikáni!!! Každý ví,o ten,co jenom v Liberci pracuje a jezdí tramvají číslo 2,3, že na Krkonošské a okolí se flákáji jenom cigosi se svýma mevychovanym

Pátek, 21. února 2020, 15:27Odpovědět

Konflikt v tramvaji. Dva muži na Fügnerce zbili jiného kvůli místu k sezení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.