Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Akce policistů na silnici mezi Libercem a Hrádkem. Z kontrolovaných řidičů měl problém každý třetí

Je to velmi frekventovaná silnice, nedávno tu došlo ke smrtelné nehodě. Silnici mezi Libercem a Hrádkem si nyní vybrali policisté pro dopravně bezpečnostní akci. Celkem zkontrolovali bezmála třicet řidičů, přestupek jich spáchalo deset.

Do akce se vydaly čtyři posádky policejních vozů. Kromě běžných policejních vozidel byl do akce zařazen také civilní vůz určený pro skrytý dohled. „Služební automobily vybavené radarovým a záznamovým systémem pro měření rychlosti působily na úseku zmíněné komunikace také v návaznosti na nedávné tragické dopravní nehody na úsecích silnic prvních tříd. Kromě mobilních radarů měli policisté k dispozici také statické měřicí přístroje spolu s výkonným monokulárním dalekohledem,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Policisté zkontrolovali bezmála tři desítky vozidel, přičemž zjistili porušení zákona v deseti případech. „Ve třech případech řidiči nerespektovali stanovených rychlostních limitů a čtyři osoby nepoužily zádržný systém,“ dodal mluvčí s tím, že policisté rozdali pokuty za 5600 korun.

Nepřipoutaní řidiči

Loni se stalo 80 dopravních nehod, při nichž došlo k 5 smrtelným, 5 těžkým a 67 lehkým zraněním osádek vozidel, kdy v těchto případech společným jmenovatelem utrpěných zranění bylo nerespektování povinnosti užít za jízdy bezpečnostní pásy.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, kontroly, silnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akce policistů na silnici mezi Libercem a Hrádkem. Z kontrolovaných řidičů měl problém každý třetí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.