Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté se vydali na svahy na lyžích. Ze sjezdovek hned zmizeli lyžaři závodníci

Takzvané policejní ski hlídky vyrazily ve středu na svahy skiareálu v Harrachově. Policisté působili především jako prevence, nakonec ale pomáhali také u úrazu jednoho z cizinců.

„Tyto hlídky se rozhodlo zřídit vedení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje na základě vyhodnocení bezpečnostní situace a návštěvnosti lyžařských středisek za uplynulé poslední tři roky. Jen v loňském roce byla návštěvnost středisek v Libereckém kraji na 880 tisíc lyžařů,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté hlavně dohlíželi na to, aby se lyžaři chovali bezpečně a ohleduplně k dalším lidem na svahu. „Několik snowboardistů přímo na trati policisté museli upozornit, aby nezastavovali na nepřehledných místech a neposedávali na svazích. V prostoru nástupišť na lanové dráhy policisté dohlíželi na bezpečné a ohleduplné dojíždění lyžařů do front, které v těchto místech tvořili,“ dodala mluvčí.

Podle mluvčí byli lyžaři nejprve překvapeni z přítomnosti policistů na lyžích, nakonec ale ocenili, že ze svahu zmizeli lyžaři závodníci, kteří agresivní jízdou ohrožují ostatní.

Velké nebezpečí, na které je potřeba se zaměřit, je také vstup na sjezdovky po uzavření areálu, zejména v době rolbování. Večer si někteří lyžaři či běžkaři zkracují cestu domů nebo si skialpinisté užívají prázdných svahů, a to i přesto, že je to velmi nebezpečné. I na tuto skutečnost policisté lyžaře upozorňovali.

„Policisté jsou na svahu zejména kvůli prevenci, nikoliv kvůli represi. Pokud to sněhové podmínky dovolí, budou se s nimi lyžaři moci setkat v následujícím období i v dalších ski areálech Libereckého kraje,“ uzavřela Šrýtrová.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, lyže, Harrachov, hlídky, svah, lyžař, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se vydali na svahy na lyžích. Ze sjezdovek hned zmizeli lyžaři závodníci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.