Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zásah v hrádecké firmě kvůli čínským pracovníkům. Koronavirus se u nich nepotvrdil, zůstávají v karanténě

Velký rozruch způsobila přítomnost deseti Číňanů v jedné hrádecké firmě. Na místo byla kvůli podezření na koronavirus zavolána policie, která celý objekt zasjistila a zahraniční pracovníky zadržela.

„Po příjezdu několika policejních hlídek do areálu firmy, došlo k uzavření a zajištění vnějšího perimetru podniku. Policisté provedli kontrolu vnitřních prostor objektu ve spolupráci s odpovědnými pracovníky firmy, v jejímž průběhu zajistili bezmála desítku čínských občanů,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj měli vydané povolení na pobyt v Německu, což je díky Schengenu opravňuje k volnému pobytu i v Česku. Všechny náležitosti nyní prověřuje cizinecká policie.

Podle zaměstnanců firmy ale cizinci vykazovali známky nemoci a na místo dorazili zástupci Krajské hygienické stanice. Ti nařídili odebrat vzorky kvůli možné virové nákaze a všechny zadržené poslala do karantény. „Výsledky provedených lékařských odběrů nepotvrdily nákazu novou formou virové infekce ani u jedné z kontrolovaných osob, které z preventivních důvodů zůstávají v povinné karanténě,“ uzavřel Robovský.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, koronavirus, hrádek, karanténa, Německo, Cizinecká policie, Krajská hygienická stanice, Česko, Schengen, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zásah v hrádecké firmě kvůli čínským pracovníkům. Koronavirus se u nich nepotvrdil, zůstávají v karanténě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.