Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zadržený muž měl příznaky koronaviru. Policie musela v Liberci uzavřít cely

Pražští kriminalisté v pátek zadrželi devětačtyřicetiletého cizince, po kterém pátrali i ti liberečtí. A tak putoval do cely v Liberci. Jenže se u něj začaly projevovat příznaky koronaviru, především zvýšená teplota. Policisté tak preventivně zavřeli cely a zadrženému nechali udělat test.

„Po dobu, kdy se čekalo na výsledky, zda cizinec je či není pozitivní, musely být přerušeny u všech osob umístěných v policejních celách veškeré úkony, a pro další osoby byly po tuto dobu cely uzavřeny,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Výsledky přišly v neděli ráno. „Výsledky testů naštěstí ukázaly, že cizinec nemá onemocnění COVID-19 a chod v policejních celách mohl probíhat opět za standardních podmínek. Cizinec následně putoval na výslech k policejní komisařce, kde měl co vypovídat k případu, který se odehrál v roce 2017. Poté byl propuštěn na svobodu,“ dodala mluvčí.

Pro policisty v Libereckém kraji to nebyl první případ, kdy se při kontaktu se zadrženým objevilo podezření na nákazu koronavirem. „Kupříkladu na jednu hlídku takto vykřikoval jeden zadržený. Nakažený nebyl, ale hlídka musela být v karanténě do doby, než přišly výsledky," dodala Šrýtrová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, koronavirus, cely, COVID-19, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zadržený muž měl příznaky koronaviru. Policie musela v Liberci uzavřít cely  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.