Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Seniorka zemřela po útoku dogy. Majitelku psa obvinila policie z usmrcení z nedbalosti

Stalo se už loni v únoru, až nyní ale policie případ napadení seniorky psem v Piheli ukončila a obvinila jeho majitelku. Té hrozí za usmrcení z nedbalosti až šest let vězení. Argentinská doga napadla jednadevadesátiletou seniorku, která zraněním později podlehla, policie pak dlouho čekala na znalecké posudky.

„Pes zaútočil na ženu, která se procházela po veřejné cestě. Seniorce způsobil mnohočetná závažná zranění, kterým podlehla v nemocnici,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. První pomoc ženě bezprostředně po napadení poskytla posádka osobního vozidla, které náhodně projíždělo kolem místa tragédie. Tito lidé také přivolali zdravotnickou záchrannou službu.

Pes na seniorku vyběhl z pozemku domu, který nebyl proti jeho útěku dostatečně zabezpečený. Případ si poté převzala služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru. To se poté protáhlo na rok. „Vyšetřovatel si vedle dalších úkonů trestního řízení vyžádal postupně tři znalecké posudky z oboru zdravotnictví, na jejichž vypracování čekal dlouhé měsíce,“ dodala mluvčí.

Vyšetřovatel letos v březnu obvinil majitelku dogy ze zločinu usmrcení z nedbalosti. „Podle našeho názoru, musela být obviněná srozuměná s tím, že pokud jí pes uteče, může někomu vážně ublížit, a přesto proti tomuto závažnému nebezpečí neučinila potřebná opatření,“ vysvětlila Baláková.

Ženě nyní hrozí až šest let vězení.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka zemřela po útoku dogy. Majitelku psa obvinila policie z usmrcení z nedbalosti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.