Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podvodník mate obsluhu obchodů v Liberci a Jablonci. Zatím si přišel na šest tisíc

Policie pátrá po muži, který zmátl obsluhu několika obchodů tak, že mu jen tak dala dohromady šest tisíc korun. Muž přijde vždy s různou historkou a několikrát s ní uspěl. Naposledy ho ale zachytila bezpečnostní kamera.

První zdokumentovaný případ má policie už z listopadu loňského roku, kdy přišel do drogérie v Liberci. „Obsluze se nejprve představil a posléze požádal o vyplacení částky, kterou mu má údajně dlužit majitel prodejny. Požádal obsluhu o vyplacení této částky v české měně. Pracovník prodejny seriózně vypadajícímu a jednajícímu muži částku vyplatil, ovšem až při zpětném ověření u majitele zjistil, že právě stal obětí podvodníka,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský s tím, že si podvodník přišel na 2500 korun.

Podobně si vedl i v dalších obchodech v Liberci a Jablonci. Někdy mu historka nevyšla, párkrát ale ano a celkem tak získal 6 tisíc korun. Naposledy 11. března ale muže zaznamenala bezpečností kamera.

„V této souvislosti žádáme případně svědky a osoby, které muže na fotografiích poznávají, aby se přihlásili policistům prostřednictvím bezplatné linky 158, na tel. čísle 974 467 100, případně přímo na služebně Obvodního oddělení Liberec – centrum,“ dodal mluvčí, který také vyzval pracovníky dalších možných prodejen, kde by se muž odpovídající popisu mohl domáhat vyplacení financí pod stejnou legendou, aby se vyšetřujícím policistům přihlásili také.

Popis muže

Muž ve věku 60 až 70 let, zavalité postavy, 165 až 170 vysoký, šedivých až bílých vlasů sčesaných na patku. Muž má výrazný šedivý knír a široký nos. Oblečen byl do černých kalhot, šedé šusťákové bundy na zip s černými manžetami a s černými zipy kapes na prsou.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, podvodník, pátrání, obchod, Liberec, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník mate obsluhu obchodů v Liberci a Jablonci. Zatím si přišel na šest tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.