Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Opilý řídil elektrokoloběžku a havaroval. Skončil v nemocnici a hrozí mu tři roky

Už na začátku března došlo mezi Desnou a Tanvaldem k nehodě elektrokoloběžky. Muž, který ji řídil, zavadil o obrubník a havaroval. Podle policie spáchal trestný čin, protože byl pod vlivem alkoholu a podle legislativy navíc jde o motocykl, na který je potřeba řidičské oprávnění.

K nehodě došlo v Krkonošské ulici, když čtyřiašedesátiletý muž najel doprava a zavadil o obrubník. „Provedenou dechovou zkouškou policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 1,20 promile. Muž s naměřenou hodnotou souhlasil a hlídce požití alkoholu před jízdou přiznal. Při pádu ovšem také utrpěl zranění, se kterým byl z místa nehody převezen posádkou Zdravotnické záchranné služby do jablonecké nemocnice na ošetření,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policisté navíc poté zjistili, že koloběžka je vlastně motocykl, protože má motor o výkonu 1,6 kW. Na to už je potřeba řidičské oprávnění skupiny AM. 

Policie tak muže obvinila ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tři roky vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, Desná, policie, alkohol, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řídil elektrokoloběžku a havaroval. Skončil v nemocnici a hrozí mu tři roky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.