Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Recidivista vybral garáž, před policisty se skrýval. Odhalila ho náhodná silniční kontrola

Pražští policisté při silniční kontrole v závěru dubna odhalili recidivistu, kterého hledali jejich liberečtí kolegové. Na svědomí totiž má vykradenou garáž v Liberci, k čemuž došlo už loni v říjnu. Tehdy ale na místě nechal DNA a policisté tak brzy věděli, s kým mají tu čest.

Z garáže v Gorkého ulici v Liberci ukradl tři jízdní kola, elektrické ruční nářadí - akumulátorovou vrtačku, příklepovou vrtačku, vibrační brusku, přímočarou elektrickou pilu a také motorovou pilu. Ven se již dostal garážovými vraty, kde narušil kování.

Policisté ale na místě zajistili biologické stopy, byla tak otázka času, kdy ho dopadnou. Muž se však kriminalistům stále vyhýbal, proto po něm v listopadu loňského roku vyhlásili celostátní pátrání. „Muže se podařilo zadržet až 19. dubna v brzkých ranních hodinách policistům z oddělení hlídkové služby v Praze během silniční kontroly. Když si jej převzali liberečtí kriminalisté, stále zapíral, avšak zbytečně. Usvědčila jej na místě vloupání zajištěná biologická stopa, kdy byla zjištěna shoda profilu DNA,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podle ní recidivista část věcí rozprodal, alespoň tři kola a pila se majiteli vrátily. Čtyřiatřicetiletý muž byl v minulosti za krádeže několikrát trestán, nyní mu hrozí až tři roky vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, garáž, gorkého, Liberec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista vybral garáž, před policisty se skrýval. Odhalila ho náhodná silniční kontrola  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.