Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Životní úspory schovával doma, přišel o ně. Pachatele silvestrovské krádeže dopadla policie

Nevěřit bankám a ještě o tom mluvit na veřejnosti? To se nevyplatilo dvaapadesátiletému muži z Novoborska. Ten si totiž doma nechával celoživotní úspory a nakonec o ně přišel, protože se o penězích doslechla dvojice, která si takovou příležitost nemohla nechat ujít.

Dvojice mužů ve věku 33 a 42 let k akci využila silvestrovský večer. „Předpokládali, že se muž doma nebude zdržovat celou noc a odejde někam slavit příchod nového roku. Tenhle plán jim nakonec vyšel. Majitel byt opustil kolem 21. hodiny a mladší z dvojice do něj hned potom vnikl,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Uvnitř pak zloděj v ložnici našel trezor, ve kterém bylo 460 tisíc korun. „Peníze si ještě téhož večera oba spravedlivě rozdělili, ale za pár dní byli zase bez koruny, protože s nimi zaplatili nějaké dluhy a větší část lupu naházeli do výherních automatů,“ dodala mluvčí.

V bytě přitom nenechali žádné stopy a majitel si tak chybějících peněz všiml až o dva týdny později. „Kriminalisté oba pachatele přesto dokázali vypátrat a počátkem tohoto měsíce je obvinili ze spolupachatelství na krádeži, za kterou jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, silvestr, krádež, úspory, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Životní úspory schovával doma, přišel o ně. Pachatele silvestrovské krádeže dopadla policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.