Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šestiletý chlapeček si to štrádoval sám po frekventované silnici. Chtěl navštívit babičku

Z představy, že teprve šestileté dítě samo někam odešlo a navíc si to namířilo na silnici s hustým provozem a mnoha náklaďáky, by asi zamrazilo každému rodiči. Nejinak tomu muselo být v tomto případě.

Malého chlapce, který šel po kraji velmi frekventované silnice II/270 ve směru od Mimoně, si povšiml ve středu ráno policista. „Vedoucí pohotovostního a eskortního oddělení libereckého krajského ředitelství Tomáš Ciešlák právě mířil služebně na Doksko, když si chlapce všiml. Okamžitě zastavil a chlapce posadil do auta,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Asi není nutné uvádět, jak velkému nebezpečí byl chlapec vystaven. Chlapec policistovi sdělil, že se vydal za babičkou. Sám přitom bydlí v Mimoni a babička v Novinách pod Ralskem, které jsou vzdálené 5 kilometrů. „Sám tak ušel celé tři kilometry,“ komentovala Baláková.

S sebou měl malý cestovatel igelitku s pastelkou, ořezávátko a sedm korun určených právě pro babičku. Chlapce předal jeho zachránce mimoňským policistům. „Jak následně zjistili, maminka o odchodu syna vůbec neměla tušení. Doma se starala o menší holčičku a kvůli únavě spala,“ dodala mluvčí.

Chlapec se tak naštěstí dostal v pořádku domů, nicméně vzhledem k velkému ohrožení zdraví a života, kterému byl na cestě vystaven, bude případ řešit nejen přestupková komise českolipského městského úřadu, ale i oddělení sociálně právní ochrany dětí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, chlapec, Českolipsko, silnice, Mimoň, Noviny pod Ralskem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestiletý chlapeček si to štrádoval sám po frekventované silnici. Chtěl navštívit babičku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.