Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Živý terč? Býka u Jablonného někdo střelil do hlavy šípem

V kritickém stavu je mladý býk, kterého někdo zřejmě v úterý trefil šípem z kuše do hlavy. Došlo k tomu na statku Sedliště na pastvině v Luhově u Jablonného. Pachatele hledají policisté, kteří se obrací i na veřejnost.

Kromě šípu utrpěl býk i další zranění, kromě kuše na něj někdo střílel i z dalších střelných zbraní. Nad pravým okem měl vstřelenou diabolku a v laloku pod krkem další dvě větší zřejmě také střelná poranění ze zbraně větší ráže než je vzduchová pistole.

„Přivolaný veterinární lékař ošetřil všechna jeho zranění a konstatoval, že se zvíře nachází v kritickém stavu s nejistou prognózou. Pokud by zahynul, vznikla by majiteli škoda ve výši 10 000 korun,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle policistů si z býčka někdo udělal živý terč. „Vzhledem k tomu, že mu tím pachatel či pachatelé přivodili velmi bolestná zranění, zahájili jsme ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat,“ dodala mluvčí.

Policisté vyzývají také svědky, aby se ozvali na lince 158. „V inkriminované době se po Sedlišti pohybovaly osoba nebo osoby vyzbrojené kuší, vzduchovou pistolí a zřejmě i blíže nezjištěnou další střelnou zbraní,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, luhov, býk, střelba, Sedliště, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živý terč? Býka u Jablonného někdo střelil do hlavy šípem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.