Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Celníci zadrželi Čechy převážející z Polska pervitin a léky na jeho výrobu

Během jednoho dne zadrželi liberečtí celníci minulý pátek dvě auta, jejichž posádky převáželi pervitin a také léky na jeho výrobu. Celkem šlo o 208 gramů pervitinu a 3 kilogramy léku Cirrus na jeho výrobu.

První případ hlídka zjistila v pátek ráno při kontrole auta, které přejelo státní hranici s Polskem. Osádku vozidla tvořili tři občané České republiky. „Při prohlídce tašky, která se ve vozidle nacházela, na celníky z papírového obalu vypadl zatahovací sáček, obsahující bílou krystalickou látku. Jednalo se o metamfetamin o celkové hmotnosti 208 gramů,“ informoval mluvčí celníků Martin Stočes.

O několik hodin později si celníci vytipovali ke kontrole auto s českou registrační značkou, ve kterém cestovali dva muži ve věku 38 a 43 let. Při ní našli na zadních sedadlech pod bundou igelitovou tašku, ve které se nacházel igelitový zatahovací sáček s tabletami bílé barvy a typickým „O" na tabletě. „Podle zkušeností hlídky se jednalo o tablety léku CIRRUS, který obsahuje 120 mg účinné látky hydrochloridu pseudoefedrinu v jedné tabletě, což později potvrdil test provedený Ramanovým spektrometrem,“ dodal mluvčí.

Z nalezeného množství 3,06 kilogramu které přibližně odpovídá 8 000 kusů tablet, by se dalo vyrobit 566 gramů pervitinu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa LK

Štítky pervitin, metamfetamin, cirrus, celní správa, výroba, Polsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zadrželi Čechy převážející z Polska pervitin a léky na jeho výrobu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.