Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Malé kotě uvízlo v autě. Vytáhnout ho museli až policisté a u nich už také zůstane

Tříbarevné kotě se potulovalo v Purkyňově ulici v České Lípě, až se dostalo na silnici. Naštěstí si ho řidiči v obou směrech včas všimli. Jenže kotě pak do jednoho z aut zalezlo.

Kotěte v silnici si naštěstí včas všiml právě projíždějící dvaačtyřicetiletý řidič s vozidlem Volkswagen Tiguan i mladá řidička jedoucí v protisměru. „Řidič vystoupil i se spolujezdkyní a chtěli kotě odnést na bezpečné místo. To ale zaběhlo pod auto, jehož řidička také zastavila,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Společně se snažili zjistit, odkud vychází zoufalé mňoukání, ale ani s dalšími dvěma řidiči se nepodařilo kotě najít. Nakonec tak přivolali na pomoc policejní hlídku. „Policisté Martin Kubát a Kateřina Bydžovská právě dokončovali ve stejné ulici dokumentaci škody na zaparkovaném vozidle v areálu nemocnice,“ komentovala Baláková.

Policistům se kotě podařilo najít a následně vytáhnout z podběhu zadního kola. Navzdory rozpálenému kolu se koťátku nic nestalo. Vyděšené ale zdravé zvířátko nejenže přežilo, ale získalo i milovaný domov. Adoptovala ho totiž sama policistka Kateřina.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky kotě, Českolipsko, Česká Lípa, Martin Kubát, Volkswagen Tiguan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malé kotě uvízlo v autě. Vytáhnout ho museli až policisté a u nich už také zůstane  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.