Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kriminalisté obvinili ženu ze smrti muže, který uhořel v Machníně. Hrozí jí až šest let

Až šest let vězení hrozí 73leté ženě, která loni v prosinci utrpěla středně těžké popáleniny při požáru zahradní chaty v liberecké čtvrti Machnín. Při požáru tehdy zemřel o šest let starší muž, kriminalisté teď ženu obvinili z jeho smrti, kterou měla zavinit svou nedbalostí. V tiskové zprávě o tom dnes informoval krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

K požáru v zahrádkářské kolonii v Machníně vyjížděli hasiči v noci na 6. prosince. Oheň byl ohlášen zhruba hodinu po půlnoci. Na místo vyjelo pět jednotek. „Po příjezdu hasičů na místo se chata již nacházela kompletně v plamenech," uvedla tehdy krajská mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Při požáru utrpěla středně těžké popáleniny 73letá žena a záchranáři ji převezli na traumacentrum liberecké nemocnice. Od ženy hasiči věděli, že uvnitř by měl být ještě muž. Pátrali po něm, ale pomoci mu už nemohli. Nalezli ho mrtvého pod trámy spadlého stropu uvnitř chaty. Na místě tehdy hasiči zasahovali více než pět hodin, hrozilo, že se oheň znovu rozhoří.

Při požáru chaty v Machníně zemřel muž, žena je s popáleninami v nemocnici

Celkem pět jednotek hasičů vyrazilo k požáru chaty v Machníně. Hořet začalo po půlnoci. Požár byl tragický, uhořel muž a žena skončila s popáleninami v nemocnici.

Policisté teď po více než půl roce vyšetřování případ uzavřeli. „Na základě odborných vyjádření, znaleckých posudků a rozsáhlého šetření bylo zjištěno, že k zahoření zahradního domku došlo nedbalostním jednáním. Od svíčky se vznítila přední část objektu, odkud se požár následně rozšířil na celou stavbu. V tuto dobu přebýval v objektu muž, který se nadýchal zplodin hoření. Na následky intoxikace bohužel zemřel," dodal Robovský.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, kriminalita, požár, úmrtí, Liberec, Liberec XXXIII-Machnín, chata, Krajská nemocnice Liberec, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté obvinili ženu ze smrti muže, který uhořel v Machníně. Hrozí jí až šest let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.