Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté se zaměřili na kontrolu náklaďáků a autobusů. Objevili překračování rychlosti i vozidla byla ve špatném stavu

V uplynulých dnech se policisté z Libereckého kraje zaměřili na kontrolu nákladních vozidel a autobusů v rámci celorepublikové akce.

Policisté na dvou speciálně vybavených stanovištích zkontrolovali na 15 nákladních vozidel. „Jeden řidič překročil povolenou rychlost a jednomu byla zakázána další jízda. Vůz totiž byl v nevyhovujícím technickém stavu,“ komentovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

U dalších dvou řidičů policisté zjistili nesprávné používání tachografu a v jednom případě řidič neoprávněně manipuloval s paměťovými kartami. „Tento řidič autobusu jel po silnici D10 v Příšovicích,“ sdělila Sochorová.

Řidič měl v tachografu dvě karty, jednu svoji a druhou řidičky. Ta ale vystoupila už v Praze. Kvůli využití druhé karty si řidič prodloužil stanovenou dobu výkonu na 24 hodin o 6,5 hodiny. Případem se zabývají policisté z Turnova. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. „Za jeho spáchání hrozí pachateli v případě odsouzení až dva roky za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, Liberecký, náklaďáky, autobusy, Liberecký kraj, Praha, Příšovice, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se zaměřili na kontrolu náklaďáků a autobusů. Objevili překračování rychlosti i vozidla byla ve špatném stavu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.