Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Záchrana tří zraněných ze skal. Do cvičení se zapojil i vrtulník

Složky integrovaného záchranného systému se v úterý ráno zapojily do cvičení, jehož námětem byla záchrana tří zraněných lidí z těžko přístupného terénu ve skalách v oblasti Vlhošť.

K pádu došlo po deváté hodině. „Na místo byly vyslány lezecké skupiny a družstvo HZS Libereckého kraje. Jejich úkolem bylo provést záchranu tří osob ze skalního masivu Buková stěna pomocí lezecké techniky,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Cvičení se odehrávalo v nepřístupném terénu, na místo tak byl povolán vrtulník. Ten libereckých záchranářů nemohl, a tak přiletěl vrtulník pražské letecké služby.

Plocha byla rozdělena na tři úseky, na kterých probíhala záchrana jednotlivých osob. „Po výstupu lezců na místo určení se pomocí lezecké techniky a správného ukotvení hasiči slanili ke zraněným osobám, kterým následně poskytli první pomoc. Zraněné osoby hasiči stabilizovali, zafixovali a pomocí nosítek SKED provedli postupné vytažení na náhorní skalní plošinu. Odtamtud ve spolupráci s leteckými záchranáři transportovali zraněné osoby na palubu přivolaného vrtulníku LS PČR,“ popsala záchranu Hložková. 

Celé cvičení trvalo přibližně tři hodiny.

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky cvičení, hasiči, hzs lk, Vlhošť, Liberecký kraj, Letecká služba Policie ČR, skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchrana tří zraněných ze skal. Do cvičení se zapojil i vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.