Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pod vlivem drog, alkoholu a se zákazem řízení ujížděl před policií. Stihl poškodit sedm aut

Není pochyb, že osmadvacetiletý muž neměl za volantem co dělat. Kdyby si ale zkontroloval stav zapůjčeného vozidla, možná by se vyhnul pronásledování policisty.

Škodovce totiž nesvítilo zadní světlo a právě to zaujalo policejní hlídku. Ta se rozhodla v centru Liberce vozidlo zastavit, jenže řidič měl opačný názor. Jakmile za sebou zmerčil majáky, šlápl na plyn. „Výjev jako z akčního filmu mohli spatřit obyvatelé ulice Žitavská, kudy projíždělo pronásledované vozidlo a v závěsu za ním policejní vůz,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Zběsilá jízda ale neměla dlouhého trvání. V ostré zatáčce nezvládl řidič jízdu, přeletěl přes obrubník chodníku a narazil do brány areálu místní firmy. „Brána se po nárazu rozlétla a udeřila do dalšího auta. Následoval efekt kulečníkových koulí,“ komentoval Robovský.

Jedno auto narazilo do druhého a to do dalšího, až na místě bylo celkem sedm poničených vozů včetně Škodovky, kterou osmadvacetiletý muž řídil. Škoda byla odhadnuta na více než 900 tisíc korun. Pokusil se sice ještě policistům utéct, ale neměl šanci a po chvilce měl na rukách pouta.

Kromě toho, že měl vysloven platný zákaz řízení, usedl za volant pod vlivem alkoholu a návykových látek. Orientační dechová zkouška prokázala přítomnost bezmála 1,5 promile alkoholu v dechu. Test na drogy pak poukázal na kokain,“ řekl mluvčí. Nyní je podezřelý ze spáchání přečinu maření úředního rozhodnutí a vykázání a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za mřížemi by mohl strávit šest měsíců až tři roky.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, drogy, alkohol, ŠKODA AUTO a.s., Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod vlivem drog, alkoholu a se zákazem řízení ujížděl před policií. Stihl poškodit sedm aut  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.