Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mladíci našli sebevraha v kaluži krve a bezvědomí, díky jejich pomoci přežil

Díky náhodě a pohotovému jednání dvou mladíků se podařilo zachránit lidský život.

Šestatřicetiletý muž chtěl 22. června skoncovat se životem na semilském sídlišti Řeky. V místní prodejně si zakoupil na kuráž láhev alkoholu a také nůž, kterým si pořezal obě zápěstí. Pro ukončení života si vybral odlehlé místo bývalé mazutové kotelny.

Měl ale štěstí, protože právě v tu dobu šli kolem čtrnáctiletý Milan Lichtenberg a sedmnáctiletý Dominik Stránský. „Kolem objektu kotelny si krátili cestu na cyklostezku, když zaslechli z ruiny podivné zvuky,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Uvnitř našli bezvládně ležícího muže v kaluži krve. Mladíci neváhali, okamžitě na místo přivolali záchranáře a pomohli navigovat i sanitní vůz. „Venku navíc zahlédli kolemjdoucího, kterého požádali o pomoc. Ten dohlížel na zraněného muže do příjezdu záchranářů,“ komentovala Baláková. Díky rychlé pomoci je stav muže stabilizovaný.

V době záchrany Milana a Dominika již probíhala pátrací akce po zmíněním muži. Jeho matka totiž ten samý den volala na policii, že se synovi už nemůže nějakou dobu dovolat a zná jeho sebevražedné sklony. Naštěstí vše dobře dopadlo a mladíkům na konci července oficiálně poděkovali zástupci vedení územního odboru v Semilech.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíci našli sebevraha v kaluži krve a bezvědomí, díky jejich pomoci přežil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.