Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Velitel chrastavských strážníků zachránil život mladému muži v bezvědomí

Díky rychlé a profesionální pomoci velitele Městské policie Chrastava se podařilo zachránit mladý lidský život.

Za ukázkovou záchranu přišlo na město poděkování od operátora zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Vykonával jsem noční službu na zdravotnickém operačním středisku ZZS LK,p.o. a bylo mi nahlášeno bezvědomí muže na silnici z Chrastavy do Václavic,“ popisuje operátor Tomáš Hess.

Bohužel operátor nezískal žádné bližší informace a již se mu nepodařilo spojit znovu s volajícím. Obrátil se proto na strážníci s žádostí o prověření této trasy. Mohlo se totiž jednat o zneužití tísňové linky.

Sloužící policista bez prodlevy vyrazil do terénu a po chvilce kontaktoval tísňovou linku 155, že muže skutečně na ulici Vítkovská nalézá,“ uvedl Hess. Vzhledem k tomu, že se muž nacházel v kritickém zdravotním stavu, pustil se strážník Marcel Másílko do neodkladné resuscitace.

Právě díky této rychlé záchraně se muž dočkal včasné odborné pomoci a záchrany. „Velitel Marcel Másílko je muž na svém místě a nezachránil lidský život poprvé,“ řekls starosta Michael Canov.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Chrastava, Liberecký, strážníci, městská policie, operátor, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Liberecký kraj, Václavice, Michael Canov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velitel chrastavských strážníků zachránil život mladému muži v bezvědomí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.