Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Při velké policejní akci hlídky odhalily přes stovku řidičů překračujících rychlost

Speed marathon nazývají policisté bezpečnostní akci, při které, jak už název napovídá, kontrolují dodržování předepsané rychlosti aut. Tentokrát během jediného dne odhalili celkem 119 takových řidičů. Rekordman se na devadesátce řítil rychlostí 159 km/h.

Akce proběhla minulý pátek. „V obci řidiči překračovali dovolenou rychlost převážně v rozmezí od 5 do 20 kilometrů v hodině a mimo obec o 10 až 30 kilometrů v hodině.  Silnici si spletl se závodní dráhou 29letý řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia, kterému jsme na "devadesátce" naměřili rychlost 159 kilometrů v hodině. Za to mu ve správním řízení hrozí pokuta od 5 000 do 10 000 korun včetně zákazu řízení od šesti měsíců do jednoho roku,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Místa měření si vybrali lidé, kteří vytipovali v celé republice celkem 900 problematických úseků, kde řidiči nejčastěji nejvyšší dovolenou rychlost překračují. „Ačkoliv jsme tuto dopravně bezpečnostní akci předem ohlásili, jsou její výsledky znepokojující, a to zejména proto, že nepřiměřená rychlost stojí za vážnými nehodami s fatálními následky,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky speed marathon, Policie, hlídky, rychlost, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při velké policejní akci hlídky odhalily přes stovku řidičů překračujících rychlost  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.