Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Řidiče hlídal policejní vrtulník. Kontroly budou se závěrem prázdnin intenzivnější

Celé pondělní dopoledne létal nad silnicí první třídy mezi Malou Skálou, Železným Brodem a Loužnicí policejní vrtulník. Dohlížel na bezpečnost a dodržování předpisů u řidičů. Odhalil třeba tři řidiče, kteří předjížděli na plné čáře. S koncem prázdnin bude podobných kontrol přibývat, varuje policie.

„Jedná se o úsek, na kterém si často motocyklisté zkoušejí své jezdecké schopnosti, přičemž porušují zákony a omezují či ohrožují ostatní účastníky silničního provozu. Policisté dopravní i pořádkové policie se na dohled v těchto místech zaměřují i v rámci běžného výkonu služby,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Během akce policisté zkontrolovali celkem 56 vozidel a zjistili šest přestupků, z nichž pět vyřešili na místě uložením blokové pokuty a jednání jednoho přestupce oznámili k dalšímu šetření příslušnému správnímu orgánu. „Posádka z vrtulníku například zaznamenala jízdu tří řidičů s vozidly při předjíždění na plné čáře,“ dodala mluvčí. 

Dále policisté řešili nevyhovující technický stav vozidla a nerozsvícená světla při jízdě na motocyklu. „Pozitivní údaj je ovšem to, že během celé akce u žádného z kontrolovaných řidičů motorových vozidel policisté nezjistili přítomnost alkoholu v jejich dechu,“ sdělila Sochorová.

Podle ní budou kontroly v závěru prázdnin intenzivnější. „Dopravní policisté i policisté z pořádkové služby se v následujícím období na konci letních prázdnin budou zaměřovat na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu jak při dopravních akcích, tak i velmi intenzivně v rámci běžného výkonu služby,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vrtulník, kontroly, Železný Brod, Malá Skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Škaloud

Proč lítá ve všední den , když motorkáři v Haratině děsí řidiče hlavně o víkendech...?

Čtvrtek, 27. srpna 2020, 08:54Odpovědět

Řidiče hlídal policejní vrtulník. Kontroly budou se závěrem prázdnin intenzivnější  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.