Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jen si odběhl koupit snídani. Auto mu ukradli a ještě ho málem přejeli

Mladý muž chtěl asi ušetřit v ranní honičce trochu času. Když se stavoval pro snídani, nechal tak auto se zapnutým motorem a s klíčky v zapalování. To byla ale chyba. V mžiku o své auto přišel.

Ve středu v šest hodin ráno vyrazil v Novém Městě pod Smrkem šestadvacetiletý muž do práce a cestou si chtěl koupit něco k snědku ve Frýdlantské ulici. Než si stihl dobrotu v pekařství vybrat, zavolala na něj místní žena, že mu někdo chce auto ukrást.

„Muž už jen viděl, jak se jeho vozidlo rozjíždí,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. Sice se snažil zloděje ještě zastavit a otevřít dveře spolujezdce, jenže místo toho do něj auto drclo. Majitel vozidla upadl a ke všemu podle svědkyně stačilo málo, aby muži auto přejelo nohy.

Díky GPS lokátoru měli policisté vzápětí jasno. Octavie se zmocnila posádka vozidla s polskou poznávačkou, která před pekařstvím zaparkovala hned vedle ukradeného auta. Naštěstí se díky rychlému zásahu podařilo odcizené auto zajistit už v 8:15. „Když se podařilo vozidlo najít, mělo již polskou registrační značku,“ komentovala Baláková. Původní poznávačka byla ještě v kufru.

Řidiče, který s ukradeným vozidlem uháněl do Polska, se podařilo zadržet až v Zawidově poté, co naboural do jiného auta při pronásledování policisty. Jak se ukázalo, třiačtyřicetiletý Polák toho má na kontě už více než dost. Před soudem stál už sedmkrát a zřejmě ho to čeká znovu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Liberecký, krádež, auto, Nové Město pod Smrkem, Polsko, snídaně, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jen si odběhl koupit snídani. Auto mu ukradli a ještě ho málem přejeli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.