Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pačinkovu plastiku na Benešáku už stihl poničit vandal, sám skončil pořezaný v nemocnici

Čtyřmetrovou plastiku na náměstí před libereckou radnicí, jejíž autorem je Jiří Pačinka, po pár dnech od instalace poničil vandal. O události informoval liberecký primátor Jaroslav Zámečník.

Skleněnou plastiku od umělce Jiřího Pačinka umístěnou na náměstí před radnicí už po 8 dnech od slavnostního odhalení někdo poškodil,“ uvedl Jaroslav Zámečník na sociálních sítích.

Plastiku ze skla a železa vytvořili skláři z ateliéru výtvarníka Jiřího Pačinka společně s Kovovýrobou Beránek. Jen týden po instalaci ji ale poškodil pětadvacetiletý muž z Jablonecka. „Stalo se tak z pátka na sobotu ve 4.15 hodiny ráno, informoval primátor.

Na náměstí v Liberci je čtyřmetrová plastika ze skla a železa od Jiřího Pačinka

Nároží u radnice v Liberci ode dneška zdobí čtyřmetrová plastika Sublima ze skla a železa. Bude tam rok. Vytvořili ji skláři z ateliéru výtvarníka Jiřího Pačinka a řemeslníci firmy Kovovýroba - Beránek, řekl manažer ateliéru Pačinek Glass David...

Pachatel ale nezůstane bez následků. Zadrželi ho totiž strážníci a následně skončil v rukách policistů. Naštěstí má město vystavovaný objekt pojištěný a už během následujícího týdne budou doplněny tři chybějící bubliny, které mladík rozbil. Navíc se sám od skla pořezal a skončil v nemocnici.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jaroslav Zámečník

Štítky Jiří Pačinka, socha, Benešák, Liberec, vandal, plastika, Jaroslav Zámečník, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Kozelský

No ono se může také ukázat, že ona plastika je životu nebezpečná a onen mladík na tom kdo dílo povolil instalovat vysoudí celkem pěkné odškodnění.

Neděle, 13. září 2020, 18:09Odpovědět

Pačinkovu plastiku na Benešáku už stihl poničit vandal, sám skončil pořezaný v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.