Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Poničenou plastikou se zabývá policie, mladík si ji údajně spletl s balónky

K poničené skleněno železné plastice na náměstí před libereckou radnicí byla policie přivolána v sobotu ráno kolem půl páté. Na místo ji přivolali kolegové z městské policie.

„Liberecké strážníky na místo zavolal občan, který viděl u skleněné plastiky na zemi ležet mladíka v tratolišti krve,“ informovala mluvčí policie Dagmar Sochorová. Hlídka policistů zjistila, že pětadvacetiletý muž si údajně spletl skleněné bubliny s balónky.

I přesto se těžko věří tomu, co následně udělal. „Rozběhl se proti uměleckému dílu a narazil do něj hlavou,“ komentovala Sochorová. Kdyby se jednalo o sportovní zápas, dalo by se říci, že to skončilo 3:1. Plastika skončila s třemi poškozenými bublinami a mladík zůstal pořezaný na zemi.

Pačinkovu plastiku na Benešáku už stihl poničit vandal, sám skončil pořezaný v nemocnici

Čtyřmetrovou plastiku na náměstí před libereckou radnicí, jejíž autorem je Jiří Pačinka, po pár dnech od instalace poničil vandal. O události informoval liberecký primátor Jaroslav Zámečník.

Z místa byl muž převezen do nemocnice. Dechová zkouška odhalila, že měl v dechu 1,83 promile. „Okolnostmi se nadále zabývají policisté z Obvodního oddělení Liberec – centrum,“ dodala mluvčí. Zatím nebyla stanovena výše škody ani právní kvalifikace.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky plastika, Liberec, Pačinka, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poničenou plastikou se zabývá policie, mladík si ji údajně spletl s balónky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.