Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V lesíku v Harcově pohlavně zneužil malou školačku. Policie dopadla viníka, je ve vazbě

Velký ohlas mezi obyvateli Harcova vzbudila událost, ke které došlo v neděli 6. září. Neznámý muž se na sídlišti snažil odlákat malého chlapce a poté i holčičku, kterou zatáhl do lesíka a začal ji sexuálně obtěžovat. Naštěstí je tam vyrušila žena, která pachatele zahnala. Policii se nyní čtyřiadvacetiletého muže podařilo vypátrat a umístit do vazby.

Nejprve se zeptal malého chlapce, jestli mu s něčím nepomůže. Hoch se ho ale bál a hned od něj utekl. „Se svým zážitkem se pak svěřil kamarádům a jednomu dospělému muži, který nám událost ohlásil,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Jen o hodinu později potkal muž u lesíka školačku, kterou do lesa zatáhl. Tam ji ale zachránila žena, která se doslechla o obtěžování chlapce hodinu před tím. „Všimla si, že téhož dne postával na sídlišti a jeho vzezření v ní vzbuzovalo nepříjemný pocit.  Jakmile se později doslechla, že místního chlapce někdo obtěžoval, vzpomněla si na něj a začala ho na sídlišti hledat,“ popsala mluvčí.

Nakonec muže v lesíku našla, když školačku v lese sexuálně obtěžoval, okřikla ho a ten utekl. „Děvčátko potom doprovodila domů a zavolala naši tísňovou linku 158. To, že se žena vydala podezřelého hledat, dívce velmi pomohlo. Byla totiž paralyzovaná strachem a sama proto nebyla schopná mu jakkoliv odporovat,“ řekla Baláková.

Policistům se v minulých dnech podařilo čtyřiadvacetiletého muže zadržet. „Na základě zadokumentovaných důkazů jsme ho po zadržení obvinili ze zločinu pohlavního zneužití, a to v případě malého chlapce ve stadiu pokusu a v případě dívky z dokonaného skutku,“ sdělila mluvčí.

Policisté také podali návrh na vzetí muže do vazby, s čímž státní zástupce i soudce souhlasil. „Protože se v posledních dnech mezi lidmi v Harcově o těchto případech dost hovořilo a rodiče se o bezpečnost svých dětí obávali, věříme, že je tato zpráva uklidní,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, harcov, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Kalina

Za tohle by měly jednoznačně padat ty nejtvrdší tresty do brutálního vězení!Vždyt takový úchylák zničí dítěti nejen dětství,ale i celý další život.To se nedá porovnat ani s vyloupením banky.Určitě tu pro tyhle případy chybí i tresty smrti...

Neděle, 20. září 2020, 13:55Odpovědět

Etienne Leroux

Proč nezveřejníte fotku, státní příslušnost a etnikum toho pachatele? Byl to opět "mladík"? Tak to jsme doma a víme přesně o co jde. Je to zase Merkelovic "inženýr". Tenhle sajrajt tady nemá co dělat. Pošlete ho zpátky do Germánska, at' si je tam živí.

Sobota, 19. září 2020, 01:03Odpovědět

Ben Bazoo

Kde jsou ty časy, kdy podobným úchylům bylo 50+ .

Pátek, 18. září 2020, 20:03Odpovědět

Zdeněk Gellrich

hlásím se jako druhý do fronty.

Pátek, 18. září 2020, 16:41Odpovědět

Zdeněk Gellrich

Jiří Teplý.

Pátek, 18. září 2020, 16:39Odpovědět

Jiří Teplý

Škoda že neukážou fotku toho sráče, taky bych ho na chvilku zatáhnul do lesíka.

Pátek, 18. září 2020, 15:45Odpovědět

V lesíku v Harcově pohlavně zneužil malou školačku. Policie dopadla viníka, je ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.