Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Policisté věnují viditelnosti chodců a cyklistů velkou pozornost

PR článek

V uplynulých dnech apelovali policisté na chodce a cyklisty a upozorňovali je na důležitost „Vidět a být viděn“ v podzimním a zimním období v silničním provozu. V tomto týdnu i v těch následujících budou v Libereckém kraji věnovat této problematice velkou pozornost.

Dnes již od brzkých ranních hodin dohlíželo na dvě desítky policistů na Liberecku a také Českolipsku na chodce a cyklisty pohybující se nejen mimo obce, ale i ve městech. Zde sice neplatí povinnost nosit reflexní materiály, přesto policisté doporučovali všem jejich používání, neboť i ve městech je vhodnější být viděn lépe díky těmto prvkům. Policisté se zaměřili také na řádné přecházení chodců po přechodech pro chodce.

Kromě mobilních policejních hlídek proběhla zároveň preventivní akce v Liberci, ulici Polní u obchodu Kaufland, kde dopravní policisté s policistkami z oddělení tisku a prevence spolu s koordinátorkou BESIP promlouvali převážně k seniorům, kteří byli málokdy vybaveni reflexními prvky či jinými prostředky ke zviditelnění. „Společně se zástupci Policie ČR a Týmu silniční bezpečnosti budeme realizovat podobné akce až do Vánoc v rámci kampaně „Vidíme se“. Především bychom se chtěli zaměřit na účastníky pohybující se v obcích. Právě v těchto místech jsou chodci, ale mnohdy i cyklisté neukáznění, jelikož reflexní páskou či jiným odrazovým materiálem vybaveni nejsou,“ říká Markéta Novotná, krajská koordinátorka BESIP pro Liberecký kraj.

Policisté jim kladli na srdce, že problém s viditelností není jen v nočních době, ale i v těchto ranních hodinách, a to především v dnešním pochmurném počasí či v mlze. 

Každý, který si našel malou chvilku před nebo po nákupu, byl policisty obdarován reflexní nákupní taškou, reflexním přívěskem a zábavnými křížovkami, ze kterých většina dědečků a babiček měla radost největší. 

Tato akce nebyla poslední, v následujících dnech budou probíhat další akce na Jablonecku a Semilsku.

Ohodnoť článek

Štítky policie, viditelnost, tým silniční bezpečnosti, cyklista, Liberecký kraj, BESIP, Kaufland, okres Česká Lípa, Policie České republiky, Liberec, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté věnují viditelnosti chodců a cyklistů velkou pozornost  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.