Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Liberečák ujížděl bez placení z benzínek. Používal kradené značky, auta si půjčoval od kamarádů

Celkem jedenáct případů ujetí bez placení od benzínových pump zdokumentovali policisté u šestatřicetiletého muže z Liberce. Ti už muže zadrželi a nejde pro ně o neznámého člověka, má totiž podmínku, která se nyní může změnit na tříleté vězení.

Bezplatně tankoval například na Benzině v Mladé Boleslavi, na Molu v Londýnské ulici v Liberci, na benzince Kontakt v Turnově a na Shellce v Příšovicích dokonce čtyřikrát. „Všude ho zaznamenaly bezpečnostní kamery. Ke krádežím pohonných hmot používal různá motorová vozidla, která si půjčoval od kamarádů a prověřováním jejich registračních značek v centrální databázi jsme zjistili, že nesedí na žádné z nich. Všechny byly odcizené a patřily na jiná auta,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Kriminalisté postupně nashromáždili informace, které je dovedly k muži z kamerových záběrů. Ukázalo se, že se jedná o člověka, kterému už tři soudy zakázaly řízení motorových vozidel. Soud v Kolíně ho za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání letos pravomocně potrestal odnětím svobody na jeden rok s podmíněným odkladem. Podmínku ale porušil a skončil ve věznici. 

K tomu je od prosince nově stíhán pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a pro přečin krádeže se škodou 14 590 korun. „Nejen, že jedenáctkrát "zapomněl" zaplatit za benzin, ale také minimálně ve dvou případech odcizil registrační značky z jiných vozidel a používal je. Jeho pobyt ve vězení mu tak může soud prodloužit o další tři roky,“ dodala mluvčí. Usnesení o zahájení trestního stíhání si od semilských kriminalistů převzal ve věznici. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Liberec, benzínové pumpy, Benzina, Mladá Boleslav, Turnov, Příšovice, Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečák ujížděl bez placení z benzínek. Používal kradené značky, auta si půjčoval od kamarádů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.