Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Na silnicích Libereckého kraje zemřelo loni 13 osob

Celkem třináct lidských životů si v uplynulém roce vyžádaly dopravní nehody v Libereckém kraji. O rok dříve zemřelo na silnicích v našem kraji celkem 12 osob.

Podle předběžných údajů z policejních statistik řešila policie 4486 havárií, což je o 226 méně než o rok dříve. Hlavním důvodem je koronavirová pandemie, opatření proti šíření nákazy výrazně snížila počet automobilů na silnicích. O 15 procent menší jsou způsobené škody, které klesly na 210 milionů korun.

Srovnatelné jsou statistiky zraněných. Loni odvezli záchranáři od nehod 76 těžce zraněných, stejně jako o rok dříve. Ubylo ale lehce zraněných. Záchranáři jich ošetřili 1062, před rokem jich bylo o 78 víc. V roce 2018 řešila policie v Libereckém kraji 4752 dopravních nehod, při nichž zemřelo 12 lidí. Dalších 76 účastníků bylo zraněno těžce, 1140 lidí vyvázlo s lehkým zraněním. Škody dosáhly bezmála 248 milionů korun.

Na Českolipsku při čelním střetu dvou aut v sobotu odpoledne zemřela spolujezdkyně. Středně těžké zranění utrpěli řidič a řidička obou osobních aut. ČTK to řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Nehoda se stala na silnici 13 u Kunratic u...

Zřejmě nejtragičtější byla loni nehoda, která se stala 1. března ještě před začátkem pandemie u Jilemnice na Semilsku. Při čelním střetu Škody Superb a dodávky na silnici 14 zemřela mladá spolujezdkyně z osobního vozu a sedm lidí utrpělo lehké až středně těžké zranění. Mezi nimi pět dětí a mladistvých. Řidič dodávky vjel tehdy do protisměru, nadýchal půl promile. Silnice první třídy byla v místě nehody pět hodin zcela uzavřena.

Tragická nehoda v Mníšku. Střet aut nepřežila dívka

Policisté vyšetřují tragickou nehodu, ke které došlo v sobotu večer v Liberecké ulici v Mníšku. Srazila se tam dvě vozidla. I přes veškerou pomoc záchranářů nehodu nepřežila mladistvá dívka. Silnice číslo 13 přes Mníšek byla dlouhé hodiny uzavřená.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, nehoda, 2020, Liberecký, silnice, Liberecký kraj, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích Libereckého kraje zemřelo loni 13 osob  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.