Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý řidič mikrobusu se málem zřítil na Ještědu ze silnice. Pomohla svodidla

Policisté řeší nehodu, ke které došlo na Ještědu v pátek večer. Kolem osmé hodiny tam osmatřicetiletý cizinec nezvládl řízení a částečně sjel ze silnice. Hůř nehoda nedopadla jen proto, že mikrobus zachytila svodidla.

Řidič mikrobusu nejprve vyjel na Ještěd, kde si dal pár piv a rozhodl se zase jet do Liberce. „Pravděpodobně si vůbec nepřipustil, že alkohol může výrazně ovlivnit jeho schopnosti při jízdě nejen na zledovatělém povrchu. V jedné z ostrých zatáček tak jen svodidla znemožnila firemnímu vozu pokračovat mimo silnici do tmavého lesa,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Na místo přivolaní policisté provedli u osmatřicetiletého muže orientační dechovou zkoušku ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Nejvyšší z naměřených hodnot překonala hranici dvě promile. „Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zahájili jeho trestní stíhání pro spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu tak může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, Ještěd, silnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič mikrobusu se málem zřítil na Ještědu ze silnice. Pomohla svodidla  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.