Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Chrastavě hořelo v průmyslovém areálu, zítra začne vyšetřování

, aktualizováno 26. února 2021, 21:40

Hasiči aktuálně likvidují skrytá ohniska požáru v Chrastavě v průmyslovém areálu místní firmy. Kvůli požáru byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, na místě bylo v jednu chvíli 21 jednotek hasičů. Výrobní halu muselo opustit sto lidí. V 17:25 se podařilo požár lokalizovat, na místě zůstávají i nadále jednotky hasičů.

Událost byla ohlášena krátce po poledni. K požáru byla přivolána stovka hasičů. Plameny hasili celkem 11 proudy. Naštěstí dle laboratoře nedošlo ke zvýšenému úniku jedovatých látek do ovzduší. Zítra by mělo na místě začít vyšetřování příčin a okolností celé události. Do vyšetřování budou zapojeni jak vyšetřovatelé z řad hasičů tak i PČR. Celá událost se naštěstí obešla bez zranění.

 „Požárem byla zasažena výrobní hala společně se skladovacími prostory, ve které probíhala výroba polyuretanových výrobků," uvedli hasiči na twitteru. Z výrobní haly před požárem musela odejít stovka lidí.

„V plamenech je budova skladu firmy vyrábějící díly do vozidel. Z důvodu hrozby výbuchu nádrže s plynem byl zastavena také železniční doprava na trati Liberec – Chrastava," uvedla v průběhu odpoledne mluvčí policie Dagmar Sochorová. Provoz na trati se poté v omezeném režimu podařil zprovoznit po páté hodině odpoledne.

Požár ve výrobní hale v Chrastavě


Hasiči sledovali situaci z výšky pomocí dronu a místo požáru rozdělili na čtyři úseky. K dispozici bylo i speciální hasicí zařízení z Mladé Boleslavi. „Ze Záchranného útvaru Zbiroh byl povolán dálkově ovládaný nakladač," doplnili hasiči. Hasiči zasahovali vnitřní i vnější zásahovou cestou. „Připravujeme zásah po střešní konstrukci," uvedli v průběhu zásahu. Přímo v Chrastavě navíc hasiči zřídili stanoviště pro plnění lahví dýchací techniky.

Podle informací na webu firmy se v Chrastavě zaměřují na výrobu s chemickými procesy. V Chrastavě se soustředíme na výrobu s chemickými procesy – konkrétně vyrábíme polyuretanovou pěnu. Areál společnosti využíváme také jako logistické centrum pro skladování vstupního materiálu a hotové výroby, pro výrobu náhradních dílů a přebalování volných komponentů,“ uvádí společnost.

Hradečtí hasiči společně s dalšími 12 jednotkami zasahují u požáru výrobní haly v chrastavské průmyslové zóně nedaleko vlakového nádraží...

Zveřejnil(a) Hasiči Hrádek nad Nisou dne Pátek 26. února 2021

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Chrastava, čtenář Drbny, FB/Zlatka Mizerová, HZS LK

Štítky Liberecký kraj, požár, hasiči, Chrastava, Policie České republiky, výroba, Hasičský záchranný sbor, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chrastavě hořelo v průmyslovém areálu, zítra začne vyšetřování  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.