Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Srážka náklaďáku s vlakem u Sosnové. Při nehodě se zranili tři lidé

Na přejezdu nedaleko Sosnové u autodromu v pátek dopoledne došlo ke srážce vlaku s nákladním autem. Při nehodě se zranil řidič a spolujezdec z náklaďáku a jedna cestující z vlaku.

„Řidič nerespektoval výstražné červené světlo na přejezdu a vjel na něj. Vzápětí se přímo na přejezdu pravým předním rohem kabiny střetl s levým předním rohem a levým bokem vagonu,“ popsala průběh nehody mluvčí policie Ivana Baláková.

Při kolizi utrpěl středně těžké zranění třiašedesátiletý spolujezdec z nákladního vozidla, kterého z místa nehody transportoval do nemocnice v Liberci vrtulník. Padesátiletý řidič nákladního auta ze srážky vyvázl o něco lépe, ale i on skončil v péči lékařů liberecké nemocnice, kam ho převezla sanita. 

Ve vlaku cestovalo dvacet lidí, zranění utrpěla pětatřicetiletá pasažérka z vlaku, kterou zdravotnická záchranná služba dopravila sanitou do nemocnice v České Lípě.

Dopravní policisté odhadli hmotnou škodu na 550 000 korun. „Nehoda uzavřela na několik hodin provoz na této železniční trati,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky nehoda, sosnová, autodrom, hasiči, policie, havárie, nákladní automobil, Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Ficus

O víkendu byly srážky průměrné, uvedla v rozhovoru mluvčí drah....

Úterý, 6. dubna 2021, 22:08Odpovědět

Srážka náklaďáku s vlakem u Sosnové. Při nehodě se zranili tři lidé  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.