Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Podnikatel Vařil střílel na auto s rodinou z brokovnice. Policie ho navrhla obžalovat

Jsou to více než dva roky, co před sídlem podnikatele Jiřího Vařila v libereckém Harcově došlo k incidentu. Právě Vařil tam 20. ledna 2019 před svým domem vystřelil z brokovnice na auto s rodinou. Policie Vařila viní hned z několika trestných činů, ukončila vyšetřování a navrhla podnikatele obžalovat. Na případ upozornil server Seznam zprávy.

Zmíněná rodina tehdy zastavila na příjezdové cestě sídla Jiřího Vařila v Jizerské ulici s tím, že si řidič potřebuje zatelefonovat. Jiří Vařil ale z domu vyběhl s brokovnicí a na vůz vystřelil. Náboj trefil přední část kapoty, prorazil chladič a poté narazil do skla u řidiče. Okno ale střela neprorazila.

„Jde o mimořádně politováníhodnou kauzu, o které se mi těžko mluví,“ řekl už loni Seznam zprávám Jiří Vařil. O aktuálním posunu kauzy nic nevěděl.

Těsně po střelbě tehdy na policii vypověděl, že ho chce někdo vykrást, a proto chtěl zloděje brokovnicí zastrašit. Poté se měl bát, že na něj auto najede, a tak střílel.  

Podnikatele policie v souvislosti s tímto případem obvinila z trestných činů vydírání, výtržnictví a poškození cizí věci. „Případ byl v uplynulých dnech ukončen návrhem na podání obžaloby na jednačtyřicetiletého muže a celý spis byl předán Okresnímu státnímu zastupitelství v Liberci,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Nyní se řeší, zda bude Vařil obžalován a půjde k soudu.

Podle serveru čelí Vařil ještě dvěma podobným podezřením na spáchání násilných činů. První se odehrál už v září 2019 na Trutnovsku. Policie ho obvinila z vydírání kvůli tomu, že vyhrožoval násilím na nádraží v Trutnově lidem, od nichž žádal banální informaci.

Druhý se pak odehrál letos v lednu a Vařil se měl podle policie dostat na křižovatce v Liberci do konfliktu s jiným řidičem. „Případ nebyl dosud ukončen a nebylo ani zahájeno trestní stíhání konkrétní osoby. Věc byla překvalifikována na trestný čin vydírání,“ dodala Sochorová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, vařil, obvinění, incident, rodina, trestný čin, Seznam.cz, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatel Vařil střílel na auto s rodinou z brokovnice. Policie ho navrhla obžalovat  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.