Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na tříkolce převážel přes hranice léky na výrobu tři čtvrtě kilogramu pervitinu. Hrozí mu deset let

Hodně nezvyklý pokus o převoz léků na výrobu pervitinu odhalili liberečtí celníci. Ti na nezpevněné cestě podél hlavního tahu 35 u polských hranic zatavili motorovou tříkolku, jejíž řidič převážel čtyři kila léků s pseudoefedrinem. Ty by přitom stačily na výrobu tři čtvrtě kilogramu pervitinu.

Celníci si zvláštního vozítka všimli nedaleko hranic nedaleko Václavic. Motorová tříkolka si to za hustého deště šinula po cestě, která vede paralelně se silnicí 35. Když si řidič všiml celníků, snažil se ze svého stroje vymáčknout ještě vyšší výkon, daleko se ale nedostal.

„Hlídka pracovníků Celní správy zmoklé duo dostihla. Intuice celníků se ukázala jako opodstatněná. V batůžku pod sedadlem tříkolky čekalo na celníky překvapení. Více jak čtyři kilogramy pastilek léků, ze kterých by bylo možné vyrobit bezmála tři čtvrtě kilogramu metamfetaminu. Případem se okamžitě začali zaobírat kriminalisté z krajského Toxi týmu,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Muž skončil v policejní cele a následujícího dne mu kriminalisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu Výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. „V případě odsouzení mu může hrozit trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ dodal.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pervitin, tříkolka, Václavice, metamfetamin, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eliška Pazderová

.

Pondělí, 7. června 2021, 10:51Odpovědět

Na tříkolce převážel přes hranice léky na výrobu tři čtvrtě kilogramu pervitinu. Hrozí mu deset let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.