Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Turista si při sestupu z Frýdlantského cimbuří zlomil nohu. Letěl pro něj vrtulník

Horská služba společně se záchranáři zasahovala v sobotu odpoledne u pětapadesátiletého muže, který si při sestupu z Frýdlantského cimbuří v Jizerských horách zlomil nohu v bérci. Do těžko přístupného terénu pro turistu letěl vrtulník.

Už při ohlášení zásahu bylo jasné, že na místo musí vrtulník. „Naši dva kolegové vyrazili k pánovi zespoda, ale bylo vzhledem k terénu, ve kterém k nehodě došlo, jasné, že transport zraněného po zemi by trval velice dlouho. Na místě jsme proto k turistovi slanili,“ uvedl k okolnostem záchrany Jan Dvořák, zasahující letecký záchranář Horské služby Jizerské hory.

Záchranáři na místě muže ošetřili a dohodli se s posádkou vrtulníku, že muže i s nimi vyzvedne v podvěsu. „Pak s námi vrtulník přeletěl na místo, kde mohl přistát, a posádka zraněného přeložila. Následně jej transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice v Liberci,“ doplnil Dvořák s tím, že pozemní transport z místa nehody by trval přibližně hodinu, což nebylo vzhledem k bolestem, kterými turista trpěl, a tropickému počasí vhodné.

Krásné slunečné počasí přilákalo tento víkend do Jizerských hor opět nebývale velké množství turistů či cyklistů. „Jen do dnešního poledne máme za sebou několik zásahů u nehod milovníků horských kol či koloběžkářů. Kromě toho jsme museli vyjíždět i k jedné prudké alergické reakci po bodnutí hmyzem,“ řekl David Savický, náčelník Horské služby Jizerské hory.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba Jizerské hory

Štítky horská služba, vrtulník, turista, Frýdlantské cimbuří, Jizerské hory, Jan Dvořák, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turista si při sestupu z Frýdlantského cimbuří zlomil nohu. Letěl pro něj vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.