Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Blesk zasáhl v noci dům v Harcově, pět lidí převezli záchranáři do nemocnice

Při bouřce v noci na dnešek blesk zasáhl dům v Liberci - Starém Harcově. Pět lidí, z toho tři děti, převezli záchranáři do nemocnice v Liberci k dalšímu vyšetření. Nadýchali se škodlivin.

„Nebylo to nic vážného, všichni měli lehké potíže. Převezeni byli do Krajské nemocnice Liberec k dalšímu vyšetření, protože se samozřejmě musí udělat odběry," uvedl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Větší škody by neměly být ani na domě. „Blesk poškodil elektroinstalaci a zapálil nějaké noviny," uvedl krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda.

Bouře Liberecký kraj zasáhla podle Suchardy jen okrajově. Hasiči měli od půlnoci 12 výjezdů k popadaným stromům, zejména na Semilsku a Českolipsku. „Řešili jsme jen jednotlivé poruchy," uvedla mluvčí ČEZ Soňa Holingerová. Z meteorologických stanic v kraji v noci nejvíce srážek zaznamenala Souš v Jizerských horách, napršelo tam bezmála 40 milimetrů.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto čtenář Drbny

Štítky počasí, hasiči, energie, zranění, Liberecký kraj, Liberec, harcov, dům, Liberec XV-Starý Harcov, Krajská nemocnice Liberec, ČEZ, Blesk, okres Semily, okres Česká Lípa, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blesk zasáhl v noci dům v Harcově, pět lidí převezli záchranáři do nemocnice  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.