Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Roky prodával pervitin a marihuanu. Muže zatkla policie, hrozí mu deset let

Policisté ze speciálního TOXI týmu zadrželi třiatřicetiletého muže ze Semilska, který v uplynulých letech prodával marihuanu a pervitin. Za to mu hrozí až desetileté vězení. Obviněný muž je nyní ve vazbě, kde bude čekat na soud.

Policie má zdokumentované případy prodeje drog z let 2014, 2015 a od roku 2019 až do současnosti. „Například sedmadvacetiletému muži takto prodal minimálně 50 gramů pervitinu při cen 1500 až 2 tisíce korun za gram a o rok staršímu muži zase prodal nejméně 40 gramů marihuany při ceně kolem 100 korun za jeden gram,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Část drog také policie našla u muže při domovní prohlídce. „Policistům se podařilo takto v rámci realizace zajistit mimo jiného celkem 315 gramů pervitinu, 365 gramů marihuany a finanční hotovost v celkové výši 783 800 korun, 350 Euro a 100 amerických dolarů,“ dodala mluvčí.

Vzhledem k rozsahu trestní činnosti podala policie návrh o vzetí obviněného do vazby, což soud akceptoval. Muž je obviněný ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kterého se dopustil dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu.

„Za spáchání uvedeného přečinu a zločinu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na deset let, a to s ohledem na to, že trestnou činnost spáchal ve značném rozsahu,“ řekla Sochorová.

Kriminalisté muže prověřují i v souvislosti se spácháním přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. V rámci výše uvedené domovní prohlídky v bydlišti obviněného také zajistili celkem 62 kartonů cigaret různých značek a dva rozdělané cigaretové kartony, které nebyly označeny tabákovými nálepkami České republiky, a jejich uvedením do oběhu v tuzemsku by České republice vznikla škoda na neodvedené spotřební dani ve výši více jak 36 tisíc korun.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drogy, pervitin, toxi tým, policie, marihuana, metamfetamin, okres Semily, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roky prodával pervitin a marihuanu. Muže zatkla policie, hrozí mu deset let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.